Aerutajad korjasid Harkus neli kulda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Tanel Heli (vasakul) ja pärnulane Danek Tšuškin saavutasid Eesti aerutamise meistrivõistlustel kahel meeste kahekanuu distantsil esikoha.
Viljandlane Tanel Heli (vasakul) ja pärnulane Danek Tšuškin saavutasid Eesti aerutamise meistrivõistlustel kahel meeste kahekanuu distantsil esikoha. Foto: Kalev Heli

Nädalavahetusel Tallinnas Harku järvel aset leidnud Eesti aerutamise meistrivõistlused osutusid viljandlastele küll edukaks —nad tõid koju neli kulda —, ent nad kogesid ka palju ebaõnne.


«Võib öelda, et polnud päris meie päev: mitu noort jäi lõpuheitluses väga napilt medalita ehk neljandaks,» lausus treener Kalev Heli, ent lisas kohe: «Võitjad valitsesid oma sõite ülekaalukalt.»

Kokkuvõttes hindas treener tiitlivõistlusi viljandlastele kordaläinuks, nagu ka lõpusirgele jõudvat kodust võistlushooaega.

«Meie aerutajatel on olnud töökas suvi. Karikaetappidelt on nad koju toonud rohkesti medaleid ja pole põhjust nuriseda ka meistrivõistlustel saavutatuga,» rääkis ta.

Meistrivõistlustel võitis Tanel Heli koos pärnulase Danek Tšuškiniga meeste kahekanuul nii 200 kui 500 meetri distantsi ning 1000 meetri distantsil pälvis see tandem hõbemedali. Ühekanuul oli Tanel Heli kõigil kolmel distantsil kolmas. Noormeeste C-klassis võidutses ühekanuul nii 500 kui 1000 meetri distantsil Ronalt Volt.

Naiste kahesüstal said Eve ja Kadi Külasalu 200 meetri distantsil teise ning 500 meetri distantsil kolmanda koha. Neidude B-klassis tuli Helery Rullingo ühesüstal 1000 meetri sõidus kolmandaks.

Nagu Viljandi aerutajate treener nentis, saavad nooremad sportlased pärast tiitlivõistlusi endale veidi hõlpu lubada ning enne kooli algust veel suve nautida, sest kodustest mõõduvõttudest seisavad ees vaid üks karikavõistluste etapp ja maratoni meistrivõistlused. «Kindlasti loodame oma sõna sekka öelda maratonivõistlusel,» rõhutas ta.

Küll aga jätkab täiel hool treenimist Tanel Heli, kes plaanib augusti lõpul startida Poolas Poznanis peetavatel maailmameistrivõistlustel ning mõned päevad hiljem sealsamas toimuvatel üliõpilaste maailmamängudel.

Kalev Heli sõnul stardib Tanel Heli maailmameistrivõistlustel meeste ühekanuu 1000 meetri distantsil, ent illusioone nad endale ei loo. «Tuleval aastal asetleidvaid olümpia kvalifikatsioone silmas pidades on võrdlus konkurentidega ja rahvusvaheline võistluspraktika hädavajalikud,» nentis ta.

Augusti algul Moskvas peetud Euroopa alla 23-aastaste meistrivõistlustel käis kogemusi ja tiitlivõistluste praktikat kogumas Madis Vitsut. Koos tartlase Erik Koitlaga teenis ta meeste kahekanuul 500 meetris 12., 1000 meetris 15. ja 200 meetris 15. koha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles