Viljandlasi saatis tiitlite jahil edu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi naiste kaheksapaat, kuhu kuulusid Eelika Naarits, Natalija Garankina, Gitta Kivilaan, Karin Neerot, Eve Oviir, Birgit Pertelson, Krete Koovit, Erli Mat ja roolis Kerli Leiman, teenis teise koha.
Viljandi naiste kaheksapaat, kuhu kuulusid Eelika Naarits, Natalija Garankina, Gitta Kivilaan, Karin Neerot, Eve Oviir, Birgit Pertelson, Krete Koovit, Erli Mat ja roolis Kerli Leiman, teenis teise koha. Foto: Erakogu

Pärnus peetud Eesti sõudmise meistrivõistlustel olid viljandlased võidukad viies paadiklassis ja treener Ruth Vaar nimetas neid võistlusi meie sportlastele täielikuks õnnestumiseks.


«Viljandisse tuli kuldmedaleid viies, hõbedaid neljas ja pronkse kolmes paadiklassis,» teatas kohaliku sõudeklubi ja spordikooli treener. «See oli meile maksimaalne õnnestumine.»

Ruth Vaari selgitust mööda tegid Eesti koondislased lõppenud võistlustel mitmes paadiklassis kaasa koondkoosseisuga, sest käimas on Euroopa meistrivõistlusteks ja üliõpilaste maailmameistrivõistlusteks valmistumine. Nii olid Viljandist pärit koondislastest eri paadiklassides võistlustules Alo Kuslap, Martin Neerot, Kaur Kuslap, Kaspar Taimsoo ja Natalija Garankina.

Suurima üllatuse valmistas Ruth Vaarile viljandlannade roolijata neljapaat. Krete Koovit, Eve Oviir, Karin Neerot ja Erli Mat suutsid ägedas lõpuheitluses 42 sajandiksekundiga edestada Pärnu sõudeklubi esindust ning võtta kuldmedali.

Ühtekokku tegi tiitlivõistlustel kaasa 22 Viljandi sõudjat. Peale eespool nimetatud neliku said esikoha veel Alo Kuslap roolijata kahepaadis ja roolijata neljapaadis, Kaspar Taimsoo paarisaerulises kahepaadis ning Alo Kuslap, Kaspar Taimsoo ja Martin Neerot meeste kaheksapaadis.

Hõbemedali teenisid Natalija Garankina naiste paarisaerulises kahepaadis, naiste paarisaeruline neljapaat koosseisus Eelika Naarits, Gitta Kivilaan, Krete Koovit ja Erli Mat, naiste kaheksapaat, kuhu kuulusid Eelika Naarits, Natalija Garankina, Gitta Kivilaan, Karin Neerot, Eve Oviir, Birgit Pertelson, Krete Koovit, Erli Mat ja roolis Kerli Leiman, ning Kaspar Taimsoo meeste paarisaerulises neljapaadis.

Pronksi pälvisid Kaur Kuslap meeste ühepaadis, Natalija Garankina naiste ühepaadis ja Martin Neerot meeste roolijata neljapaadis.

Kui riigi koondisesse kuuluvad sõudjad valmistuvad praegu eri suurusjärguga rahvusvahelisteks tiitlivõistlusteks, siis noorte lähiaja kaalukaim etteaste on augusti kolmandal nädalavahetusel Pärnus peetavatel noorte meistrivõistlustel.

«Paljud meie noored tegid kaasa ka täiskasvanute meistrivõistlustel. Finaalipääsude ja nappide kaotustega esikolmikule näitasid nad, et lähevad noorte tiitlivõistlustele võitlema heade kohtade eest,» rääkis Ruth Vaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles