Tervishoiutöötajatele terendab korralik palgatõus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Mihkel Maripuu

Riigieelarves ja ravikindlustuse eelarves planeeritud tervishoiutöötajate palgatõus on järgmisel aastal teiste riigisektori töötajate keskmisest palgatõusust suurem.

Tervishoiutöötajate palgad tõusevad järgmisest aastast keskmiselt 6,2 protsenti. Sama suureks kujuneb kiirabi töötajate planeeritav palgakasv riigieelarves.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul oli tervishoiutöötajate palgatõus eelarve koostamisel üks peamisi eesmärke ning on praegusi võimalusi arvestades maksimaalne. «Ma ei ole nõus nendega, kes ütlevad, et haiglaarstide enam kui 2000-eurone keskmine palk tähendaks, et peaksime tähelepanu ja ressursi suunama mujale. Inimesi arstide ja õdedeta ei ravi ja seepärast tõusevad ka järgmisel aastal tervishoiutöötajate palgad ennaktempos,» ütles minister.

Sotsiaalministeeriumi haldusala kulutustest, mis moodustavad kogu riigieelarve kulutustest ligi 40 protsenti ehk 3,4 miljardit eurot, on pensionikindlustuse kõrval valitsemisala teiseks suurimaks kuluks ravikindlustus summaga 945 miljonit eurot.

Kiiremat arstiabi tagava kiirabi reformi lõpuleviimiseks eraldatakse järgmise aasta eelarvest täiendavalt 2,2 miljonit. Tänu sellele luuakse Eestis seitse uut õebrigaadi: Häädemeestel, Valgas, Tapal, Tartus ja Sauel ning kaks Tallinnas.

Ka uuel aastal makstakse noortele arstidele lähtetoetust, milleks on planeeritud 150 000 eurot. Lähtetoetust hakatakse maksma ka üldapteeki või selle struktuuriüksusesse tööle või tegutsema asuvale proviisorile ja farmatseudile, et parandada apteegiteenuse kättesaadavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles