Tarvastu õpilased tundsid Saksamaal aukartust

, Tarvastu gümnaasiumi õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelaagri teema «Aukartus elu ees» andis õpilastele mitmesuguse tegevuse kõrval ülesande määrata taimi nõmmel.
Suvelaagri teema «Aukartus elu ees» andis õpilastele mitmesuguse tegevuse kõrval ülesande määrata taimi nõmmel. Foto: Ly Haan

Seda, kust sai oma nime rokkmuusikaansambel Rammstein, võivad nii mõnedki kuulnud olla. Aga seda, mis on bändile nime andnud USA sõjaväelennuväljal pistmist Tarvastu gümnaasiumiga, ei oska vist eriti paljud ära arvata.

Kaiserslauternis mürisevad suured sõjaväelennukid alatasa üle pea, sest linn on Ramsteini õhuväebaasist – suurimast omataolisest väljaspool USA-d – vaid kümmekonna kilomeetri kaugusel. Lärm on siin selline, et Albert Schweitzeri gümnaasiumi bioloogiaõpetaja Herr Schaubel peab taimede määramise seletuse katki jätma. Kui lennuk on kadunud, võib õues peetav bioloogiatund jätkuda.

Kaiserslauternit, mis on Tartu-suurune linn Rheinland-Pfalzi liidumaal Prantsuse piiri lähedal, said äsja uudistada kuus Tarvastu gümnaasiumi õpilast ja kaks õpetajat. Seda tänu Eesti, Läti ja Saksamaa juba aastaid kestnud koostööprojektile, milles on sõpruskoolideks Tarvastu gümnaasium, Spidola gümnaasium Jelgavas ja Albert Schweitzeri gümnaasium Kaiserslauternis. Iga-aastast kogunemist, kus koolide esindajad kohtuvad ühel kolmest maast, kutsutakse Sommercamp’iks. Möödunud sügisel käidi külas Mustlas, tänavu sõitsime Saksamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles