NÄDALA TEGIJA: Eksminister

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala pärast saab pool aastat sellest, kui Helir-Valdor Seeder põllumajandusministri sigu, lambaid ja viljavihke täis portfelli Ivari Padarile pidi andma. Rollivahetust on vahel päris hästi märgata. Näiteks küsis ta 10. septembril oma järeltulijalt riigikogu infotunnis, kas vastab tõele, et kuigi seakatk inimestele ei nakka, võib see külge hakata väga palju sigatsenud inimestele. Padar vastas, et ta ei tea. Pole just ülearu sisukas diskussioon.

Niisiis, riigikogu liige Helir-Valdor Seeder ei tee enam nii palju, kui ta ministrina tegi. Ega saagi teha. Pigem on ta tagaplaanil, opositsiooni võimuta ridades. Eile Viljandis avatud Maaelu Edendamise Sihtasutuse peakontor annab siiski põhjust teda nädala tegijaks nimetada.

Neid poliitikuid, kes regionaalse tasakaalu huvides midagi käegakatsutavat ära on teinud ja mõne riigiasutuse Tallinnast välja on viinud, pole just palju. Tõnis Lukasel õnnestus küll omal ajal haridusministeerium Tartusse kolida, kuid näiteks sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale viimisele tõmbas riigikogu üleeile vee peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles