Katku Eestisse jõudmine ei kergita kasvatajate hirmu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulikuust ei tohi Eestis kodusigu ja farmis peetavaid metssigu välja lasta. Pildil olevad kärssninad olid vabapidamisel aiaga ümbritsetud alal läinud talvel.
Juulikuust ei tohi Eestis kodusigu ja farmis peetavaid metssigu välja lasta. Pildil olevad kärssninad olid vabapidamisel aiaga ümbritsetud alal läinud talvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud nädalal Valgamaal Hummulis leitud surnud metsseal diagnoositi sigade Aafrika katk. Viljandimaa seakasvatajatele see esialgu piiranguid ei tähenda.

Taudiga nakatunud metssea leiukohast kaheksa kilomeetri raadiuses asuvale 15 seakasvatusettevõttele on kohaliku veterinaarkeskuse juhi otsusega pandud kitsendused, mis puudutavad loomade liikumist ja tapmist, ning neil on kohustus järgida täiendavaid bioohutusmeetmeid.  

Veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Maarja Kristian ütles, et Viljandimaa seakasvatajate seisu võib muuta Euroopa komisjon, kes oma rakendusotsusega ohutusala laiendab. Ta ei osanud öelda, millal seda tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles