Vald tahab põllust kullaaugu teha

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallavanem Ene Saar ja volikogu esimees Hellar Mutle on kindlad, et kui vald aitab euroraha toel Viiratsi lähedale uue tööstuspargi taristu välja ehitada, leidub ettevõtteid, kes sinna kolima soostuvad.
Viljandi vallavanem Ene Saar ja volikogu esimees Hellar Mutle on kindlad, et kui vald aitab euroraha toel Viiratsi lähedale uue tööstuspargi taristu välja ehitada, leidub ettevõtteid, kes sinna kolima soostuvad. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Koht on siin hea, linna lähedal. Samas on see ikkagi maapiirkond, kus ettevõtjatel on võimalik näiteks Leaderi programmist kuni 60-protsendilist investeeringutoetust saada. Linnas sellist võimalust ei ole,» selgitab Viljandi vallavanem Ene Saar, miks Viiratsi külje alla kavandataval tööstuspargil on tema silmis elulootust.

Viljandi vald on otsustanud maakonnakeskuse piirist vaid mõnesaja meetri kaugusel Viiratsi aleviku naabruses idanema panna tööstuspargi, mis võiks aastate pärast maksimaalselt väljaarendatuna haarata enda alla üle 140 hektari praegust põllumaad.

«Kui me ettevõtlusele arengupotentsiaali juurde ei anna, pole paremateks tulemusteks lootustki,» põhjendab Saar seda, miks 2010. aastal esimest korda toonases Viiratsi vallavalitsuses lahti kirjutatud idee nüüd uuesti lauale on tõstetud. Nii nagu paljud teised avalikud arendused sihib ka see ettevõtmine järgmisel aastal avanevaid Euroopa Liidu abifonde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles