Politsei soovib pidutsejatele kainet meelt

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi politseiülem Alvar Pähkel
Viljandi politseiülem Alvar Pähkel Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi politseijaoskonna juhi Alvar Pähkli sõnul muudab neli päeva kestev Viljandi pärimusmuusika festival linna rahvaarvu tavapärasega võrreldes suisa kahekordseks ja seetõttu peab ka kohalik politsei olema turvalisuse ja avaliku korra tagamiseks suuremas valmisolekus.

Politsei pressiesindaja Ragne Keisk sõnas, et kuigi Viljandi politseinikele tulevad appi kolleegid ka Põhja prefektuurist ja Tartust, loodavad korrakaitsjad, et et festivali külalised käituvad mõistlikult ning politseil nende toimetamistesse vahele astuda ei tule.

Nii kohalike elanike kui ka festivalikülastajate turvalisuse tagamiseks pöörab politsei eeskätt tähelepanu liigselt alkoholi tarvitanud inimestele, alkoholi tarvitavatele alaealistele ning joobes sõidukijuhtidele. "Sõltuvalt linnas toimivatest üritustest ja rahvaliikumisest on teatud piirkonnad teatud kellaaegadel väga tugeva politsei tähelepanu alla," teatas Keisk.

Kui politsei hoiab valdavalt silma peal väljaspool festivali ala toimuval, siis piiratud folgialal langeb korra ja turvalisuse tagamise pearaskus siiski festivali teenindavale turvafirmale. See siiski ei tähenda, et politsei tihedas koostöös turvafirmadega ka festivali alal toimuval silma peal ei hoiaks.

Viljandi politsei soovitab eesootaval nädalavahetusel nii kohalikel kui ka folgikülastajatel vältida tungiva vajaduseta sõiduautodega Viljandi kesklinna tänavatele trügimist, sest suure festivaliala ja kitsaste tänavate tõttu võib seal manööverdamine olla tavapärasest keerulisem. Ka on osa linnatänavaid praegusel suvisel perioodil üles kaevatud ning suletud remonttöödeks.

Eesootavaks kuumaks nädalvahetuseks soovib politseijuht nii linnaelanikele kui ka festivalikülastajatele teineteise mõistmist ja mõnusaid festivalielamusi aga kindlasti ka kainet meelt ja tähelepanelikkust jälgimaks muudatusi liikluskorralduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles