Moodi on läinud pruugitud jalgrattad

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirbuturu pidaja Imbi Salumets märkis, et kui maastikujalgrattaid ostetakse vähe, siis linnajalgrattad lähevad nagu soojad saiad ning menukad on ka laste kaherattalised.
Kirbuturu pidaja Imbi Salumets märkis, et kui maastikujalgrattaid ostetakse vähe, siis linnajalgrattad lähevad nagu soojad saiad ning menukad on ka laste kaherattalised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi poepidajad on täheldanud, et nõudlus pruugitud jalgrataste järele on aina suurem, sest esiteks on moes taaskasutus ja teiseks on kasutatud rattad märksa odavamad kui uued.

Joosepi rattapoes on müügil nii uued kui kasutatud, nii linna- kui maastikujalgrattad. Omanik Simmo Joosepi sõnul eelistavad ostjad linnarattaid maastikuratastele. «Neil on sadul mugavam ja lenkstang kumeram. Maastikujalgrattal istud sa sportasendis, selg küürus, linnajalgrattal sõites on selg sirgu,» tõi ta välja ühe erinevuse.

Joosep nentis, et aasta-aastalt ostetakse rattaid üha enam. «Praegu on meil pakkuda päris palju uusi linnajalgrattaid. Kasutatuid kahjuks ei ole häid pakkuda. Nõudlus nende järele on aga küll väga suur.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles