Väikseim vallamaja saadetakse pensionile

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1902. aastal leerimajaks ehitatud ning vahepeal koolina kasutuses olnud hoone väärib Halliste vallavanema Ene Maateni hinnangul ühiskondlikku kasutusse tagasitoomist, sest see aitab lahendada terve hulga olmemuresid. Lisaks seonduvad paljudel selle ehitisega armsad mälestused.
1902. aastal leerimajaks ehitatud ning vahepeal koolina kasutuses olnud hoone väärib Halliste vallavanema Ene Maateni hinnangul ühiskondlikku kasutusse tagasitoomist, sest see aitab lahendada terve hulga olmemuresid. Lisaks seonduvad paljudel selle ehitisega armsad mälestused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti väikseima haldushoone tiitlit kandev Halliste vallamaja kolitakse tõenäoliselt varsti tühjaks, sest omavalitsus plaanib ametnikele naabruses sisse seada avaramad tööruumid.

Kohalik võim on juba mõnda aega pidanud kirikuga läbirääkimisi ning jõudnud põhimõttelise kokkuleppeni, et viimati mainitu loovutab 40-aastase hoonestusõiguse lepinguga Kulla leerimaja, mis on 1990. aastatest Abja ja Halliste vahelise tee ääres tühjalt seisnud. Nõukogude ajal ning veel veidi pärast taasiseseisvumist tegutses seal kool.

Mitu otstarvet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles