Priit Toobal: mul pole põhjust kahetseda

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane ja Keskerakonna peasekretär Priit Toobal väidab, et teda puudutavad süüdistused on ajendatud poliitilisest kättemaksuihast.
Riigikogulane ja Keskerakonna peasekretär Priit Toobal väidab, et teda puudutavad süüdistused on ajendatud poliitilisest kättemaksuihast. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder pöördus eile riigikogu poole ettepanekuga võtta Viljandimaalt pärit riigikogulaselt Priit Toobalilt saadikupuutumatus.

Riigiprokuratuur tahab esitada Toobalile ning tema erakonnakaaslasele Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises. Teisisõnu kahtlustatakse mehi selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema sotsiaaldemokraat Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevaid kirju.

Lisaks peab prokuratuur plaani esitada Toobalile süüdistus dokumendi võltsimises, sest kahtlustuse kohaselt võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad enam kui 11 000 euro ulatuses sularahaannetusi. Väidetavalt neid annetusi ei tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles