Elva talikrossi muda määris rattureid tundmatuseni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride klassis lõpetas Kristjan Johanson kolmanda kohaga.
Juunioride klassis lõpetas Kristjan Johanson kolmanda kohaga. Foto: Marek Johanson

Laupäeval Elva külje all mudases Tartu maratoni finišipaigas peetud jalgratturite talikrossil tuli üks võit Viljandimaale. 23-aastaste ratturite arvestuses sai esikoha Viljandi klubi esindaja Greg Hallop.

Elva talikrossi peeti järjekorras juba 43. aastat, kuid esimest korda sõideti seda Tartu maratoni finišipaiga ümbruses. Varem oli alati võisteldud Elva laululava ümbruses, kuid nüüd muudeti looduskaitsjate survel võistluskohta.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul iseloomustab 3,6 kilomeetri pikkust uut rada sile maastik, kus vaheldusid hakkpuiduga ning asfaldiga kaetud teelõigud. Ilmaolud meenutasid aga pigem sügiskrossi, sest väljas oli kaks kraadi sooja ning sadas vihma. Sõitjad olid finišiks tundmatuseni muutunud ning kohati oli raske aru saada, milline sportlane millisesse klubisse kuulub.

23-aastased mehed sõitsid viis ringi ning võitjaks krooniti Greg Hallop. Juunioridel oli kavas neljast ringist koosnev võistlus ning Viljandi rattaklubi liige Kristjan Johanson lõpetas selle sõidu kolmanda kohaga.

Tulemused on olulised eeskätt seetõttu, et nende põhjal pannakse paika Eesti talikrossi meistrivõistluste stardikohad. Meistrivõistlused peetakse juba laupäeval samuti Elvas.

Noorematele ratturitele oli Elvas kavas jookusvõistlus ning häid kohti said seal Viljandi noored sportlased, 12-aastaste neidude seas võitis Elina Tasane ning 14-aastaste seas Ilona Tasane. 10-aastaste poiste arvestuses oli Stefan Johanson teine ning sama vanade tüdrukute hulgas Anne Mari Mõttus kolmas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles