Sordiaretaja esitleb raamatut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Kask
Kalju Kask Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval kell 10.30 esitleb sordiaretaja Kalju Kask Polli aiandusuuringute keskuses oma raamatut «Puuviljandus Eestis. Sordid ja aretajad».


Paarsada lehekülge täitvas teoses käsitleb aiandusdoktor meie puuviljanduse arengulugu ning annab ülevaate kõigist Eestis aretatud puuvilja- ja marjasortidest, samuti puuvilja- ja marjasortide aretajatest läbi aegade. Teoses on palju fotosid.

«Raamatut kirjutades pidasin väga tähtsaks näidata puuviljanduse arengulugu seoses Eesti kliimaga, mis on põhjustanud viljapuude katastroofiliselt suure hukkumise karmidel talvedel ja madala saagikuse paljudel aastatel,» ütles autor. «Katsed arendada marjakasvatust, näiteks maasikatootmist ekspordi eesmärgil pole toonud loodetud pikaajalist edu.»

Esitlusele järgneb infopäev, millel saavad sõna Polli teadlased. Seejärel minnakse õitsvasse õuna­aeda ja tutvutakse sordivõrdluskatsetega.

Tänavu möödub sordiaretustegevuse algusest Pollis 65 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles