Jää kosus ööpäevaga paar sentimeetrit

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve plaažist nii 5 kui 30 meetri kaugusel oli jää eile pärastlõunal täpselt kuus sentimeetrit paks. Pildil näib, justkui oleks jäätükk ühest otsast õhem kui teisest, aga see on kaamera ja jää asendist tekkinud moonutus. Ruutkood avab veebis videoloo.
Viljandi järve plaažist nii 5 kui 30 meetri kaugusel oli jää eile pärastlõunal täpselt kuus sentimeetrit paks. Pildil näib, justkui oleks jäätükk ühest otsast õhem kui teisest, aga see on kaamera ja jää asendist tekkinud moonutus. Ruutkood avab veebis videoloo. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sakala katse näitas, et ööpäeva jooksul tüsenes Viljandi ja Paala järve jää mõne sentimeetri võrra. Eile pärastlõunal oli see 6–7,5 sentimeetrit paks.

Sellest ei saa küll teha põhjapanevaid järeldusi igal ajal iga veekogu kohta, sest jää kosumine sõltub paljudest teguritest ning isegi sama järve või jõe eri piirkondi võib katta eri paksusega jää, aga mingi aimduse katse siiski andis ja näitas täpselt, kuidas kasvas jää valitud kohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles