Folgimehe soolo, seekord torupillita

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui viimase valimisjaoskonna tulemused olid avalikuks saanud, sattus mäekõrguse võidu saavutanud Ando Kiviberg õnnitluste tulva sisse.
Kui viimase valimisjaoskonna tulemused olid avalikuks saanud, sattus mäekõrguse võidu saavutanud Ando Kiviberg õnnitluste tulva sisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõni minut pärast seda, kui valimisjaoskond number 5 on Sakala keskuses uksed sulgenud, küünitab kojamees maja sissekäigu juures lippe maha võtma. «Pidu läbi,» nendib ta väsinud moel ning trügib vardaid vastu uksepiitu kolistades fuajee poole.

Tegelikult pidu alles algab. Üle mitme-setme aasta on kõik Viljandi linnavolikokku pürgivad erakondlased sealsamas, ainult et korrus allpool soostunud valimistulemusi üheskoos ootama. Nagu üksmeelne suur pere. Või siiski mitte nii üksmeelne? Saame näha — õhtu on alles noor.

Pool tundi pärast valimisjaoskondade sulgemist on Sakala keskuse suures saalis rahvast võrdlemisi hõredalt, ent iga minutiga tilgub põnevil nägudega tegelasi juurde. Laudadel ootavad keskmise suurusega liuad, millele kohviku meistrid on poetanud valgesse šokolaadi kastetud viinamarju ja füüsaleid ning mitmekesise bruschetta-valiku. Joogiks pakutakse vett, ent liikvel on mõistagi ka vahuveini- ja brändipudeleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles