Linn ootab stipendiumitaotlusi

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsuse sotsiaalamet alustab õppetoetuse taotluste vastuvõtmist.
Viljandi linnavalitsuse sotsiaalamet alustab õppetoetuse taotluste vastuvõtmist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 1. maini taotlusi spordi- ja loomestipendiumi ning õpilas- ja üliõpilasstipendiumi saamiseks.


Spordistipendium määratakse neile Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, kes esindavad Viljandit või Viljandi spordiklubi, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii Viljandis kui kogu maailmas.

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Ivi Lillepuu sõnul taotletakse spordistipendiumi aktiivselt. Komisjon on kokku leppinud, et ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda. Stipendiumiga ei rahastata varustuse soetamist ja võistkondade üksikliikmeid.

Loomestipendium määratakse Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele või esitajatele, kes tegutsevad kujutava või rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal, et väärtustada ja toetada nende tegevust linna kultuurielus.

Õpilas- ja üliõpilasstipendiumi on õigus taotleda neil õppuritel, kelle registrijärgne elukoht on Viljandi linn ning kes on edukalt esinenud kas rahvusvahelisel aineolümpiaadil, uurimistöö võistlusel või üle-eestilisel olümpiaadil aines, milles rahvusvahelisi olümpiaade ei peeta; on edukad uurimis- või teadustöös rahvusvahelisel tasemel või kelle uurimis- või teadustöö on Viljandile olulise tähendusega. Samuti neil, kes kes õpivad välisriikides enam kui kuus kuud.

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada taotlus koos põhjendusega, elulookirjeldus, õppeasutuse soovitus, välisriigis õppimisel õpilasvahetust vahendava organisatsiooni kinnitatud lepingu koopia või välisriigi õppeasutuse kinnitus ja kindlasti pangarekvisiidid.

Stipendiumide statuudid ja taotlemise ankeedid on Viljandi koduleheküljel. Ivi Lillepuu rõhutas, et taotlusankeeti täites tuleb olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi komisjon ei aruta. Loome- ja spordistipendiumi puhul ei arutata ka neid taotlusi, mille esitaja on enne stipendiumi saanud, kuid on jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Taotlus tuleb esitada 1. maiks Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametile aadressil Johan Laidoneri plats 5 või e-postiaadressil viljandi@viljandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles