Repliik: Raamatute lummuses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Nagu enamik mehi, pole ka mina kuigi sage kauplustes käija ehk moodsama nimetusega ostleja. Pigem väldin rahvarikkaid poode ja teen oma ostud esimesest ettejuhtuvast kohast.


Raamatukauplustesse astun aga alati meelsasti sisse, sest seal võib nautida mingit sõnulseletamatut aurat. Sama tunne tekib siis, kui sisenen raamatukokku.



Kui kõnnin riiulite vahel, millel eri suuruses, eri värvi ja eri keeltes köited lugejaid ootavad, jääb aeg justkui seisma. Suure hulga köidete positiivset mõju ei kahanda isegi see, kui ruumis valitseb kitsikus nagu Viljandis Lossi tänava antikvariaadis. Seal lisavad vanade raamatute virnad paigale pigem võlu.



Mul on hea meel, et Viljandi ning paljude maa-asulate raamatute müügi- ja laenutamiskohad on üldjuhul puhtad ja külastajasõbralikud. Ilmselt ei saa teadmistetemplis töötavad inimesed olla torssis ja pahurad.



Minu eriline lemmik on Viljandi Rahva Raamatu kauplus, mille avastasin endale alles hiljaaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles