Viljandi volikogu naiste read täienesid

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Agešina
Galina Agešina Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval alustas Viljandi linnavolikogus Keskerakonna asendusliikmena tööd Galina Agešina, kes tekitas uue tulijana istungil nii suurt elevust, et esimees pidi töömeeleolu taastamiseks mitu meeldetuletust tegema.


Galina Agešina, olete rahvuselt ukrainlanna. Kuidas te eesti keele nii hästi ära olete õppinud?

Sündisin küll Ukrainas ja minu mõlemad vanemad on ukrainlased, kuid kui olin kolmeaastane, tulime perega Eestisse elama. Käisin Viljandis vene koolis, kuid eestlaste hulgas elades õppisin suhtlemise käigus loomulikult ära ka eesti keele.

Kuidas sattusite poliitikasse ja miks valisite just Keskerakonna?

Üsna juhuslikult: üks tuttav lihtsalt tuli ja küsis, kas ma ei tahaks kandideerida. Et suhtlen palju vene keelt kõnelevate inimestega, keda on meie linnas omajagu, tunnen hästi selle kogukonna probleeme. Inimesed, kes täiesti vabalt keelt ei valda, viibivad infopuuduses: nad ei loe «Sakalat» ja linna koduleheküljel, kus leidub küll inglise- ja saksakeelset infot,  pole venekeelset teavet.

Leidsin, et mul võiks olla omamoodi vahendaja roll. Ehk ma suudan muukeelsetele inimestele teadvustada siinset elukorraldust, samas saan neid esindada volikogus.

Keskerakonna programm meeldis mulle. Kuid peab lisama, et ka teiste fraktsioonide programmides oli palju samasugust. See on hea, sest nii on lihtsam ühiste heade eesmärkide nimel koos tegutseda.

Kas teil peale slaavi kogukonna esindamise on veel südamelähedasi valdkondi?

Laiemalt võttes võiks nimetada tervist ja sporti.

Et minu poeg tegeleb maadlusega, olen kursis sporti harrastavate laste muredega. Neil võiks olla spordihoones võimalus saada meditsiinilist nõustamist ja abi, enne võistlusi võiksid nad käia arstlikus kontrollis. Oleks väga hea, kui spordihoones oleks massaažikabinet. Õpin ise masseerijaks ja tean, et spordimeditsiin on kulukas valdkond, kuid laste tervist silmas pidades on see väga vajalik.

Olete hariduselt õpetaja. Kas olete selles ametis ka töötanud?

Siin kahjuks mitte, kuid olin Venemaal Tveris viis aastat tütarlaste käsitöö õpetaja. Sama kaua olen nüüd töötanud müüjana kaupluses Tuhat Vajalikku Asja.

Volikogus on vähe naisi. Kas meeste ülekaal teeb töö raskemaks?

Ei tee. Usun, et saan hakkama, ehkki algul olin hämmingus, et üldse valimistel nii palju hääli sain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles