Mängudemaja õhutab noori aktiivselt tegutsema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja gümnaasiumi poisid tunnevad rõõmu mängudemaja valmimise üle.
Abja gümnaasiumi poisid tunnevad rõõmu mängudemaja valmimise üle. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Läinud nädalal avati Abjas pidulikult mängudemaja, mille kahel korrusel on noortel lõbusate tegevuste harrastamiseks rohkesti ruumi.


Seni oli piirkonna laste käsutuses väike noortetuba Abja gümnaasiumi vanas tööõpetusmajas.


Uue maja saalides leiavad noortekeskuse juhataja Eveli Alliku kirjeldust mööda koha õhuhoki ja lauajalgpall. Samuti soetatakse sinna lauatennise, piljardi ja videomängude vahendid.



Alumisse saali tuleb kööginurk ja saali kõrvale  pillimänguruum. Alumisele korrusele jääb ka koosolekute ruum ning seal hakkavad koos käima kabe-, folkloori- ja loovusring.


Eveli Alliku sõnutsi on kavas hakata maja sünnipäevadeks ja muudeks pidulikeks sündmusteks välja üürima.



Valla sotsiaal- ja noorsootöötaja Maie Bratka ütles, et esialgu oli kavas noorte tarbeks renoveerida samas kohas seisev lobudik, aga töö käigus leiti, et odavam on uus maja ehitada. Kui esialgu plaaniti ühekorruselist hoonet, siis ehitushindade odavnemise tõttu jagus raha ka teisele korrusele.



Abja vallavanema Peeter Rahneli sõnutsi on see esimene avalikuks kasutuseks mõeldud hoone, mis on vallas taasiseseisvumise järel vundamendist katuseni jõudnud.



Maja maksumuseks kujunes 2,7 miljonit krooni. 90 protsenti ehitushinnast kaeti Euroopa regionaalarengu fondist. Kümneprotsendilise omaosaluse tasus vald.



Õige pea, kui valmib gümnaasiumi uus tööõpetuskorpus, läheb noortekeskuse käsutusse kogu vana käsitöömaja. Sinna tulevad arvuti-, nõustamis-, poiste ja tüdrukute ruum ning noortemaja juhataja Eveli Alliku kabinet.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles