«Sakala» usutleb Saarepeedi valla kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas asukoht Viljandi külje all pärsib valla arengut?

Ain Sibul,
kandidaat nr 101,
Isamaa ja Res Publica Liit

Kindlasti mitte. Väikesele vallale pakub Viljandi külje all asumine pigem mitmesuguseid võimalusi.

Mitu varem Viljandis tegutsenud ettevõtet on teinud oma investeeringud Saarepeedi valda. Hulk peresid on oma kodu meie valda rajanud just seetõttu, et Viljandi on lähedal. Linnarahva maale elama asumine ainult suurendab valla sotsiaal­set ja kultuurilist arengut.

Vald panustab kogu aeg kooli ja lasteaia renoveerimisse. Iga uue pere lapsed on teretulnud meie lasteaeda ja kooli. Rõõm on teada, et Saarepeedi elanikel on võimalus Viljandis tööd leida.

Tänu sellele, et meie vald asub Viljandi külje all, tuleb nii mõnigi linnaelanik siia puhkama. Tervisesportlased kasutavad jalgrattasõiduks ja kepikõnniks Musta teelt alguse saavat Põltsamaa maanteed, et jõuda looduslikult kaunitesse Varesemägedesse.

Peaksime tegema kõik selleks, et inimesed tahaksid ka tulevikus Saarepeedi valda elama tulla. Linnalähedane asukoht soosib nii elu- kui ettevõtluskeskkonda.

Rein Männik,
kandidaat nr 116,
Rahvaliit

Linna lähedus ei pärsi valla arengut mitte mingil juhul, pigem soodustab seda.  Niisugune asukoht annab valla elanikele rohkesti hüvesid. Hulk neist käib linnas tööl, osa lapsi õpib Viljandi koolides ning teised saavad linnas huviharidust.Vald on nende eest Viljandile kohatasu maksnud.

Samuti on linna lähedus suur pluss elamuehituses. Paljud pered, kel on töökohad linnas, soovivad elada ja kasvatada oma lapsi maal rahulikus miljöös. Loodame, et majanduslanguse lõppedes läheb ehitus jälle täie hooga lahti. Selleks on kehtestatud hulk detailplaneeringuid Peetrimõisa ja Karula külas.

Mis puutub Saarepeedi ja Viljandi koostöösse, siis seni on see igati laabunud. Näiteks tänu koos Viljandi linna ja Viiratsi vallaga ette võetud projektile peaks kerkima eakate hooldekodu.

Saarepeedi vallas on tänu meie kooli õpetajale ja treenerile Elmar Põderile ikka au sees olnud sportimine, eriti suusatamine.

Juba mitu aastat on meil talviti valgustatud suusarada. Soovime seda tegevust edasi arendada ja luua Euroopa fondide toel vana vallamaja aita Saarepeedi infopunkti-matkamaja. Projekt on juba valmis.Nii saame pakkuda paremaid puhkamis- ja sportimistingimusi nii oma valla kui Viljandi elanikele. Seega oleks koostöö kahepoolne ja mitte ainult Viljandil ei oleks meile hüvesid pakkuda, vaid ka vastupidi.

Loodan, et senine hea koostöö jätkub pärast valimisi.

Arvo Mirka,
kandidaat r 129,
valimisliit Koduvald

Vastupidi: asukoht Viljandi külje all loob ettevõtlikele inimestele soodsaid võimalusi tegutseda teeninduse, turismi ja meelelahutuse valdkonnas.

Meie eesmärk on toetada ettevõtluse arengut, et siin tekiks juurde töökohti ja siia jääks maksuraha, millega on võimalik muuta paremaks sotsiaalsfäär. Samuti kavatseme kasutada riiklikke ettevõtluse elavdamise programme ja projektipõhist euroraha.

Et ehitusbuumi ajal tekkis valla territooriumile Viljandi lähedusse uusi elamukvartaleid, soovime toetada nende arengut, näiteks aidata kaasa kommunikatsioonide ehitamisel. Vesi, kanalisatsioon, elekter ja kõvakattega teed on sihid, mille nimel meie valimisliidu nimekirjas olevad inimesed soovivad tööd teha.

Viljandi lähedus aitab  valla arengule pigem kaasa, kui pärsib seda. Tuleb vaid vald inimsõbralikumaks muuta ning teha koostööd nii Viljandi linna kui naabervaldadega.

Saarepeedi valda tasub elama tulla juba sellepärast, et see asub looduslikult kaunis kohas, kus on head eeldused tegelda tervisespordiga, ning ühtlasi linna lähedal.


Marek Tanvald,
kandidaat nr 143,
Reformi­erakond

Linnalähedane asukoht ei pärsi kohe kindlasti Saarepeedi valla arengut.
Ehitusbuumi ajal rajas hulk Viljandi elanikke oma kodu just meie valda. Nüüd on neil suurepärane võimalus elada maal, kuid käia tööl linnas.

Senised kogemused näitavad, et linna lähedus loob head eeldused soodsa ettevõtluskeskkonna tekkeks. Samuti naudivad linnakodanikud nädalavahetusi Varesemägedes.

Ka on positiivne koostöö linnaga loonud eeldused selleks, et juba lähiaastatel võiksid meie valla eakad oma vanaduspõlve nautida moodsas kõigi võimalustega hooldekodus.

Muu hulgas aitab linna lähedus praegusel keerulisel ajal tööhõivet kontrolli all hoida.

Linna lähedusest on kasu saanud ka meie valla noored: nad võivad Viljandis harrastada mitmesugust huvitegevust, milleks meil kohapeal kahjuks võimalusi pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles