Maksu- ja tolliamet avas võlainfotelefonid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maksu- ja tolliamet avas kaks infotelefoni ja e-postiaadressi, kust saab maksuvõlaga seotud informatsiooni.


«Majanduslangus tõi kaasa makseraskustes inimeste hulga kasvu. Samuti kipuvad kliendid maksetähtaegu unustama ning võlateade tuleb neile üllatusena. Seepärast vajas lahendamist küsimus, kuidas võlgade kohta operatiivsemalt infot jagada,» põhjendas ameti tulude osakonna juhataja Ruth Paade uute infokanalite avamist. «Samuti on klientide halduskoormuse vähendamine ehk maksukohustuste täitmise mugavamaks muutmine üks strateegilisi eesmärke, mille nimel amet tegutseb.»

Võlainfotelefonide ja e-postiaadressi peamine ülesanne on selgitada inimesele, kuidas võlg on kujunenud ning mil moel on võimalik seda likvideerida. See on hea ja ajasäästlik moodus spetsiifilistele küsimustele vastuseid saada.

Juriidilised isikud saavad võlainfot numbril 676 1000, füüsilised isikud numbril 676 1500 ning e-kirjad on oodatud aadressil volainfo@emta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles