Börsipaketiga elektritarbijatel oli augustis soodsaim hind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Sõltumatu võrdlusportaali energiaturg.ee andmetel maksid populaarseima, börsipaketiga elektritarbijad avalike hinnakirjade järgi augustis kaks protsenti elektri eest vähem kui levinuima, fikseeritud hinnaga paketi kasutajad.

«Börsihind on juunis järskude kõikumiste taustal püsinud küll madalamal tasemel, kuid eelmise kuuga võrreldes augustis pisut kallinenud: keskmine käibemaksuta börsihind oli 43,66 eurot megavatt-tunni kohta võrreldes juulikuu 40,20 euroga. Fikseeritud pakettide hinna kujunemisel aluseks olevad tuletistehingute hinnad on augusti algusega võrreldes keskmiselt ühe protsendipunkti võrra tõusnud, kuid see pole seni oluliselt mõjutanud elektrimüüjate paketihindu,» selgitas energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamm juhtis tähelepanu, et paljude tarbijate üheaastased elektrilepingud kaotavad aasta lõpul kehtivuse, mistõttu peaksid tarbijad juba sügisel otsustama, millistel tingimustel ja kellega uus leping sõlmida.

Börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et augustis oli näiteks 1750 kilovatt-tunnise aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt 0,2 eurot odavam kui enim valitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramutel, mille aastane tarbimine on 22 500 kilovatt-tundi, oli pakettide hinnavahe augustis keskmiselt 2,54 eurot. Hinnad on käibemaksuga, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles