Politsei hoiatab noori peolisi Tallinna ohtude eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskuvaraste eest hoiatav silt.
Taskuvaraste eest hoiatav silt. Foto: Küllike Rooväli

Politsei hoiatab Tallinna sõitvaid tantsupeolisi pealinna ohtude eest ning manitseb lapsevanemaid, et nood oma võsukesi käiguks ette valmistaksid.


Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juhi Kristian Jaani sõnul on igati loogiline, et parim ettevalmistus väikestele pidulistele tuleb kodust, kirjutab BNS.

«Kindlasti tuleks lapsi manitseda liikluses ülemeelikustest hoiduma ning kuulama koori või tantsurühmaga kaasas olevate täiskasvanute sõna,» ütles ülemkomissar Jaani.

Lapsed peaksid liikuma grupis koos täiskasvanud saatjaga ning nii harjutusväljakutel kui ka majutuskohtades tuleks vaadata, et midagi väärtuslikku ei jääks laokile.

Peost osavõtjatel on kõigil ka kaelakaart, millele on kirjutatud majutuskoha ja tema grupijuhi või juhendaja kontaktandmed. «See kaart peaks lisaks lastele ka täiskasvanutel kogu aeg kaasas olema, et kas või näiteks eksinuna võimalikult kiiresti ja ohutult õigesse kohta jõuda,» selgitas Jaani.

Politsei soovitab vanematel lastele rääkida, et Tallinnas on liiklus ülejäänud Eestist intensiivsem. Üle tuleks korrata, kus ja kuidas sõiduteed ületada ning et trammist võib sõiduteele astuda alles siis, kui tramm on juba peatunud.

Samuti tuletab politsei meelde, et ei maksa jätta oma asju järelevalveta või paluda neid valvata võõrastel isikutel. Mobiiltelefoni ei tohi laenata helistamiseks juhututtavale või võõrastele isikutele, isegi mitte kella vaatamiseks.

Politsei tuletab meelde, et hilisel ajal ei ole hea üksinda linna peale minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles