Minister: sõelaga vett kanda on rumal

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisel Viljandi majanduskonverentsil esinenud rahandusministri Jürgen Ligi arvates oleks rumal Eesti maksusüsteem regionaalpoliitilistel põhjustel keerulisemaks muuta.
Teisel Viljandi majanduskonverentsil esinenud rahandusministri Jürgen Ligi arvates oleks rumal Eesti maksusüsteem regionaalpoliitilistel põhjustel keerulisemaks muuta. Foto: Anna Aurelia Minev

Kui paljude ääremaa omavalitsuste juhtide arvates võiks valitsus kehtestada neis piirkondades ettevõtluse turgutamiseks regionaalpoliitilisi maksusoodustusi, siis rahandusminister Jürgen Ligi arvates ei annaks need tulemust, vaid muudaksid maksusüsteemi üksnes mõttetult keeruliseks.

«Need tähendavad enamasti sõelaga vee kandmist ja poliitilist silmakirjalikkust,» arutles Ligi eile Sakala keskuses peetud teisel Viljandi majanduskonverentsil. Ühtlasi märkis ta, et ühe elaniku kohta annavad vaesemad maakonnad, sealhulgas Viljandimaa, juba praegu riigi maksukukrusse märkimisväärselt vähem raha kui Tallinn ja Harjumaa.

Muu hulgas kritiseeris rahandusminister tänavu jõustunud kodualuse maamaksu kaotamist, sest sellega teeniti eeskätt pealinna hinnalisemates piirkondades elavate eramukruntide omanikke, mitte  Lõuna-Eesti odavama kinnisvara omanikke. «See on ennekõike enesekriitika, sest olen ju rahandusminister. Kahjuks ei suutnud ma seda ära hoida, mind sunniti sellist eelnõu esitama. Teisiti ei saanud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles