Ministeeriumi andmed ajasid vallajuhi kurjaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu põhikoolis jääb õpetajate keskmine palk alla riigi kehtestatud miinimumi. Vallajuhi väitel on see seletatav haigestumiste ning sellega, et õpetajatel pole vajalikku kvalifikatsiooni.
Kõpu põhikoolis jääb õpetajate keskmine palk alla riigi kehtestatud miinimumi. Vallajuhi väitel on see seletatav haigestumiste ning sellega, et õpetajatel pole vajalikku kvalifikatsiooni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu vallavanem pole nõus haridusministeeriumi väitega, nagu oleks tema juhitav omavalitsus anomaal­ne, sest valla ainsa kooli õpetajate keskmine töötasu jääb alla riigis kehtestatud alammäärale.

Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo ei eita, et põhikooliõpetajate keskmine palk on jäänud aasta esimese kolme kuu jooksul väiksemaks, kui on riigi kehtestatud pedagoogide alampalk, 715 eurot. «Õpetajad on olnud haiguslehel ja kahel õpetajal pole vajalikku kvalifikatsiooni. See tähendab, et nende töötasu on 15 protsenti väiksem,» selgitas ta.

Kiviloo: seadust ei riku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles