GRILLIHOOAEG Lihamüüja: maitsed on jaanipäevaks garanteeritud, aga tooraine saamisega võib tulla raskusi

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Jaani lihapoe pidaja Tõnu Roslender on jaanipäeva eel murelik, sest Euroopast tooraine saamisega võib tekkida raskusi. 
Jaani lihapoe pidaja Tõnu Roslender on jaanipäeva eel murelik, sest Euroopast tooraine saamisega võib tekkida raskusi. Foto: Tõnu Roslender

Lihamüüjate hooaeg algas juba aprilli algul ja viimaste nädalavahetuste ilusate ilmadega sai see eriti hea hoo sisse. Jaanipäeva lähenedes ollakse aga mures, kas Euroopast õnnestub soovitavas koguses toorainet saada.

Nagu rääkis Jaani lihapoe omanik Tõnu Roslender: "Aprillikuus suurt grilliilmasid ei olnud, aga need mõned üksikud päevad, mis lubasid inimestel välitöid alustada või grilli soojaks ajada, võeti küll suure hooga vastu. Nii kui ilmad ära vajusid, jäi ka poes vaikseks."

Viimase nädalavahetuse otsi ei olnud Roslender esmaspäeva hommikuks veel kokku tõmmata jõudnud, aga ta tõdes, et see oli hea, ning nentis, et kui ilmad on ilusad, valmistutakse lihapoes nädalavahetuseks tugevamalt. "Grill-liha ostmine läheb lahti juba neljapäeva lõunal ja eile (pühapäeval – toimetus) osteti kuni õhtuni välja."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles