Suvesooja ilma reidil tabasid politseinikud sadu kiiruseületajaid ja kümneid joobes juhte

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Nädalavahetuse reidi tulemused olid politseinike hinnangul nukrad. Foto on illustratiivne.
Nädalavahetuse reidi tulemused olid politseinike hinnangul nukrad. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Tartu liikluspolitseinikud korraldasid nädalavahetusel Tartumaal, Viljandimaal ja Kagu-Eestis suure operatsiooni, kus lasid autojuhtidel alkomeetrisse puhuda ning mõõtsid kiirust. Tulemus oli nukker, sest kiiruseületajaid oli sadu ja purjus juhte paarkümmend.

Tartu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Argo Arukase sõnul keskenduti algul Tartule ja selle lähiümbruse liiklusele ning seejärel võeti luubi alla Viljandimaa ja Kagu-Eesti liikluskultuur.

Reedel fikseerisid politseinikud Tartumaal 78 liiklusrikkumist, millest 67 olid kiiruseületamised. Lisaks avastati kolm joobes, kaks juhtimisõiguseta ja kaks turvavööta juhti ning teisi liiklusrikkumisi.

Laupäeval olid luubi all Viljandimaa ja Kagu-Eesti liiklejad ning rikkumisi avastati 56, neist 22 olid kiiruseületamised. Avastati seitse alkoholi tarvitanud, kaks loata ja viis turvarihmaga kinnitamata juhti ning kolm last, kes ei olnud nõuetekohaselt turvarihma või turvaseadmega fikseeritud, samuti kaks radariavastajat ning 15 muud liiklusalast rikkumist.

Pühapäeval keskendusid liikluspolitseinikud taas Tartumaa liiklejatele ning sel päeval oli avastatud rikkumiste arv suurim. Kokku fikseeriti 158 rikkumist, neist 132 olid kiiruseületamised. Lisaks tabati kümme joobes juhti ja neist üks oli raskes joobes. Avastati kaks turvavööta juhti ja kolm last, kes olid autos ilma turvavarustuseta, ning teisigi liiklusrikkumisi.

Arukase sõnul ilmestasid nädalavahetuse liikluspilti kiiruseületajad, keda Lõuna regiooni peale kokku tabati 221. "See on suur arv ning juhtide suhtumisest nähtub, et kiiruseületamist peetakse normiks," nentis ta ning lisas, et juhid ei tee suurt numbrit sellest, kui ületavad sõidukiirust rohkem kui 15 kilomeetrit tunnis.

"Ka joobes juhtimiselt tabatud juhid ei võtnud paljuski vaevaks ohtliku teguviisi pärast häbi tunda või kahetseda," nentis patrullitalituse juht. "Nii mõnigi püüdis end välja vabandada sellega, et eelmisel õhtul oli ilus suvesoe ilm ja sai endale mõned õlled või kokteilid lubatud. Pikalt püsiv valge aeg ei andnud ilmselt märku sellest, et võiks mõistlikul ajal magama minna."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles