Karksi õpilased võtsid metsaviktoriinil kolmikvõidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta jooksul korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) üle saja ürituse, mis ärgitavad loodusesse loovalt ja vastutustundlikult suhtuma
Aasta jooksul korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) üle saja ürituse, mis ärgitavad loodusesse loovalt ja vastutustundlikult suhtuma Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) metsaviktoriinil särasid korraldajate teatel oma tuntud headuses Võhma gümnaasium ja Suislepa algkool, kuid eriti kerkis tänavu esile Kitzbergi gümnaasium Karksi-Nuiast.

Karksi kooli õpilased said keskmises vanuserühmas kolmikvõidu ja gümnaasiumiklasside arvestuses kolmanda koha.

Tänavu juba kaheteistkümnendat korda peetud interaktiivsel metsaviktoriinil osales rekordarv klasse. Korraldajate teatel võttis osa 886 klassi 205 koolist üle Eesti ning tulemuse sai kirja 8853 õpilast. Iga vanuserühma kümme paremat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi või metsapäeva RMK looduskeskuses.

Viktoriini tulemuste ja parimate kohta leiab teavet veebilehel http://loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin.

Tänavu pakkus RMK viktoriini uuendusena eraldi küsimusekomplekte nooremale ja vanematele vanuserühmadele. «Tundub, et just algklasside arvestuses tõi see võimalus vastajate hulka uusi loodusetarku. Vanemates vanuserühmades aga kurdeti, et matemaatikaga seotud küsimused olid raskevõitu, kuid samas pidasid õpetajad vajalikuks arendada otsimise, uurimise ja seoste leidmise oskusi,» kommenteeris RMK Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik osalejatelt ja juhendajatelt kuuldut.

Metsaviktoriin on mõeldud abiks loodusainete õpetamisel ja selles osaletakse klasside kaupa. Et klassi tulemus arvesse läheks, peab küsimustele vastama vähemalt 75 protsenti õpilastest.

Kõigile vähemalt poole maksimaalsest punktisummast saanud õpilastele ja klasside juhendajatele saadab RMK metsaviktoriini meene, milleks on RMK kompass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles