Pollis sai valmis tootearenduskeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval avatakse Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse tootearenduskeskus.
Teisipäeval avatakse Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse tootearenduskeskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kell 11 avatakse pidulikult Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse tootearenduskeskus.


Seal on kümmekond puuviljade ja marjade töötlemise seadet, mille abil saavad ettevõtjad uusi tooteid katsetada ning väikseid partiisid moose ja mahlu teha.

Moodsa katseköögi rajamiseks tuli 22 miljonit krooni maaülikoolilt, Euroopa Liidult lisandus 7,4 miljonit krooni.

Polli aiandusuuringute keskuse innovatsioonijuhi Ivar Milleri sõnul annab maaülikool tehnoloogiakeskuse loomisega suure panuse väikeettevõtluse arengusse. Nüüd peaks alustavatel ettevõtjatel ja väiketootjatel olema kergem esimesi samme astuda.

«Kui algajal ettevõtjal tuleks endal masinatesse investeerida, ei jõuakski ta alustamisest kaugemale,» lausus Miller. «Euroopa Liit toetas projekti selleks, et väiketootja saaks siin seadmeid rentida ja oma tooted valmis teha. Maksta tuleb tal vaid vee ja elektri eest.»

Seadmetest väärib esiletõstmist kodumaine desintegraatorveski, mis võimaldab marju sajaprotsendiliselt väärtustada ning kasutada ära ka vitamiinirikkad seemned ja kestad. Seesuguse marjapüree saab külmutada ning sellest aasta läbi näiteks koolides ja lasteaedades tervislikke magustoite teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles