Esiliiga meeskond ületas raskused kaitseliinis

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku meistriliiga esinduse juures füsioterapeudi ametit pidav Janek Kalda teeb mängijana kaasa esiliigas.
Tuleviku meistriliiga esinduse juures füsioterapeudi ametit pidav Janek Kalda teeb mängijana kaasa esiliigas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliigas Tallinna FC Flora duubelkoosseisu 2:1 alistanud Viljandi Tuleviku teise esinduse treener Aivar Lillevere nimetas võidu võtmeks senisest tõhusamat kaitsetööd.


Kuigi Tallinnas Sportland Arenal peetud mängu avapoolaja järel olid viljandlased väravaga kaotusseisus, suutsid nad kohtumise teisel kolmveerandtunnil oma värava puutumatuna hoida ning ise kahel korral tabamuseni jõuda. Mõlemal korral oli aktsioonis Tuleviku klubi meistriliiga esinduse juures füsioterapeudi ametit pidav Janek Kalda.



Mängu 53. minutil viigistas Kalda seisu 1:1 ning 13 minutit hiljem teenis ta Viljandi esinduse kasuks 11 meetri karistuslöögi. Selle realiseeris edukalt Tanel Melts.



Aivar Lillevere sõnul näitas eelmises kohtumises Pärnu Vapruselt 1:4 sugeda saanud meeskond sel korral efektiivsemat kait-setööd.



«Kui suudame kaitseliini toimivana ja koos hoida, oleme võimelised alistama kõiki konkurente,» oli treener kindel. «Loodetavasti on meie probleemid kaitseliiniga nüüd möödanik.»



Viljandi Tuleviku II on esiliiga kuuest kohtumisest võitnud kolm ning sama palju mänge ka kaotanud. Turniiritabelis reastab üheksa punkti ta praegu neljandale positsioonile, ehkki vahed ees- ja tagapool paiknevate meeskondadega on väga väikesed. Samuti üheksa punkti on kolmandat kohta hoidval Valga Warrioril, punkt rohkem on Levadia II-l ning 13 punkti on kirjas esiliiga liidril Kohtla-Järve FC Lootusel.



Viljandi meeskonnast tagapool on tabelis kaheksa punktiga Kiviõli Tamme


Auto, Pärnu JK Vaprus ning Tallinna JK Legion.



19. aprillil mängitavas seitsmendas voorus on Viljandi Tuleviku II-l kasutada koduväljaku eelis Tallinna FC Levadia II vastu. Kohtumine siinsel kunstmuruväljakul algab kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles