Viljandi maavanem keelas jääle mineku

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki enamasti on Viljandi järv praegu paksu jääkaane all, loksub mõnes kohas vesi. Jääle minek on muutunud juba ohtlikuks.
Ehkki enamasti on Viljandi järv praegu paksu jääkaane all, loksub mõnes kohas vesi. Jääle minek on muutunud juba ohtlikuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem keelas tänasest maakonnas jääle mineku, et tagada ohutust ja vältida õnnetusi.


Maavanem võttis arvesse ilmastikutingimustega seonduvat jääkatte seisukorda ning Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse teaduri Lea Tuvikese arvamust ning keelas tänasest avalike ja avalikult kasutatavate veekogude jääle minna.



«Nii nagu aastatepikkuse hea koostöö käigus on välja kujunenud, võivad kalurid ka tänavu oma võrgud lähipäevil rahulikult välja võtta,» ütles maavalitsuse pressiesindaja Krista Valdvee. «Maavalitsus on kokku leppinud ka järelevalvet tegeva ametiisikuga, et lähiajal neid kindlasti ei kimbutata.»



Maavanema korralduse eesmärk on tagada ohutus, mitte seada tüütuid piiranguid. Eelkõige on teade mõeldud tavakodanikele, kes võivad teadmatusest õnnetusse sattuda.



Keeld kehtib kõigil maakonna veekogudel.


«Meie inspektorid kontrollisid täna Uue-Võidu maastikukaitsealal Karula järvel kalastajaid ja keegi ei teadnud keelust midagi,» nentis keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo juhataja asetäitja Naima Täär.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles