Repliik: Ostame kokku!

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Mahov
Sten Mahov Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast inimmasse hullutanud Uku keskuse avamist meenutasime toimetuses kolleegiga, kuidas 1990. aastate algul jagati ühes Eesti vast avatud tehnikapoes tasuta raadioid ja televiisoreid. Et toona peaaegu midagi saada ei olnud ja asjade tasuta jagamine tundus võimatuna, muutusid inimesed justkui loomadeks ja trampisid üksteist jalgade alla. Osa telereid ja raadioid vedeles pärast metsistunud inimeste rünnakut põrandal katkisena ning terveid kisuti üksteiselt käest. Nii mõnigi võis kodus oma uhiuut raadiot või telerit käima panna püüdes veenduda, et see ei õnnestugi — lihtsalt sai meeletus rüsinas viga.

Meelde tuleb veel Tartu esimese Prisma avamine: inimesed olid poe ette stardivalmis kogunenud juba mitu tundi enne uste lahtitegemist ning näiteks 75-sendise kilohinnaga müüdud banaanid said sama hästi kui kohe otsa. Minu sõbra emal on aga seniajani üks riidekapp täis aastaid tagasi Selveri laadapäevadelt ostetud tualettpaberit.

Tundub, et nõukaajast pärit defitsiidihullus on visa kaduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles