Vana-Võidu elanikud külmetasid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui õpilased külmetasid ainult üleeile, siis kortermajade elanikel on juba pikemat aega külm olnud.
Kui õpilased külmetasid ainult üleeile, siis kortermajade elanikel on juba pikemat aega külm olnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vana-Võidu inimesed külmetasid päevi, enne kui kohalikust kaugküttejaamast soojus taas radiaatoritesse jõudis.

Viljandi ühendatud kutsekeskooli teenindusosakonna juhataja ning Vana-Võidu elanik Riho Pulk ütles, et kohalikel on torustike uuendamise pärast olnud palju jama.

«Nii nagu jumal juhatab, annavad nad meile sooja,» sõnas ta ning lisas, et hea on ainult neil, kes kütavad kodu ka puudega.

Natuke üle kümne kraadi

Kutsekeskkooli õpperuumides oli eile veidi üle kümne kraadi sooja ning õpilased ja kooli töötajad pidid päeva veetma lausa jopedes. Sooja said vaid ehitajate õppepolügoonil tegutsenud õpilased, sest sealsel uuel õppehoonel on maaküte.

Kutsekeskkooli direktori Tarmo Looduse sõnul polnud mugav kellelgi, mõned õpetajad tegid tunde lühemalt ning andsid rohkem kodutöid. Kooli haldusjuht Mati Valli kinnitas, et soojaks läks kooliruumides alles eile. Loodus märkis, et soojafirmaga on ennegi raskusi olnud.

Ka eile oli mõnes kooliruumis veel külm ning osa õpilasi eelistas üleriided seljas hoida. Samal ajal oli ka väiksemaid klasse ja ruume, mis olid väga soojad.

Suurt osa külast kütab osaühing Avoterm, kes küsib Eesti üht kõrgemat hinda, 104.51 eurot megavatt-tunni eest. Ettevõttel on käsil torustiku rekonstrueerimine. Tööd pidid valmima 15. oktoobriks, kuid käivad endiselt.

Mitu põhjust

Avotermi juhatuse liikme Mati Sarapi sõnul tekkis viivitus seetõttu, et ehitustööde tegija ei ostnud materjale õigeks ajaks. «Meie oleme kõigest tellijad,» lausus ta.

Põhjuseid, miks radiaatorid külmaks jäid, on tema selgitust mööda rohkemgi. Sel kevadel läks katki telefonirobot, mis peaks operatiivtöötajat rikkest teavitama. «Et ehitame uut jaama, ei soovinud me enam vanasse investeerida,» selgitas Sarap.

Nii saab ettevõte soojakatkestusest teada alles siis, kui inimeste toad on külmad ning nad selle üle kurtma hakkavad. Avotermil pole inimest, kes oleks kogu aeg kohal, ning operatiivtöötaja peab kohale sõitma kaugemalt. Ettevõttel on katlamaju üle Eesti.

Sarap lisas veel, et katlamaja töötab paremini, kui on väga külm. Tekib optimaalne kütmisrežiim ning pole enam vajadust seda sisse ja välja lülitada.

Vana-Võidu uus katlamaja valmib tema hinnangul käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles