Repliik: Kuhu raha kaob?

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mulle kui inimesele, kes majandusseadustest mitte midagi ei taipa, ei anna selles vallas rahu üks üha pakilisemaks muutuv küsimus: kui hinnad kogu aeg tõusevad, palgad aga jäävad samaks, kuhu see raha siis pannakse?

Käisin autoga teeninduses rehve ja õli vahetamas. Tõtt öelda keerati sisse ka kaks uut pirnikest ja arve kirjutaja vahetas viimasel minutil minu palvel ära kojamehed. Maksin selle eest täpselt 160 eurot.

Tehnoülevaatuses oli juhitud mu tähelepanu sellele, et tulekustutit tuleks kontrollida. Tegin seda korra aastaid tagasi. Toona võttis kontrollija neiu kustuti, raputas korra kõrva ääres ja lõi paberile templi peale. Maksin 60 krooni. Elu on edasi arenenud, nüüd on arve ilmselt 60 eurot.

Ma ei ole internetikaubanduse austaja, aga sealseid hindu vaadates tekib kohati tunne, et oled Viljandi turul. Päriselt ei ole — oled heade firmatoodete kataloogis. Ilmselt tuleb hakata oma harjumusi muutma. Aga kõiki teenuseid paraku internetist tellida ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles