Repliik: Palju Paala järve

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi ametlikult kandis Paalalinna elurajooni Viljandi kesklinnast eraldav veekogu selle kevadeni Valuoja paisjärve nime, on seda minu mäletamist mööda kutsutud ikka Paala järveks. Sestap kiskus mu suu muigele, kui kuulsin raadiouudist, mis teatas, et aastatepikkuse uurimistöö järel on keskkonnateabe keskus otsustanud muuta mõne Eesti veekogu, sealhulgas kõnealuse järve nime rahvasuus käibel olevale vastavaks. Tore! Sellega on nüüd selgus majas.

Veel rõõmustavam on näha, kui jõudsalt on Paala järv ja selle ümbrus viimastel aastatel uuele elule ärganud. Ehkki tänavuse suve külmad ja vihmased ilmad pole puhkajaid hellitanud, leidub ikka rohkesti neid, kes järves suplusmõnu otsivad või liivasel rannalapil lesivad. Veidi eemal tuhisevad noored uue veelauaseadme abil üle lainete ning lapsi meelitab piraadilaevakujuline mänguväljak.

Sama tähtis on, et järve ümbritsev kergliiklustee pakub ümbruskonna elanikele turvalist kepikõnni ja tervisejooksu kohta.

Paala järv on hea näide, kuidas üks väike veekogu aitab linnakeskkonda elamisväärsemaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles