Kerge raskekaallane korjab massi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Kaasik lõpetas Soomes peetud raskekaalu olümpiakvalifikatsiooni turniiri viienda kohaga.
Ragnar Kaasik lõpetas Soomes peetud raskekaalu olümpiakvalifikatsiooni turniiri viienda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala eest Helsingis vabamaadluse olümpiakvalifikatsiooni turniiril kaasa teinud 109 kilogrammi kaaluv raskekaallane Ragnar Kaasik tunnistas, et on rahvusvahelisel areenil läbimurdmiseks liiga kerge.

Helsingis peetud 17 raskekaalu vabamaadlejaga turniiril viienda koha saanud 23-aastane Paistu valla mees nentis, et avaringis tal eriti palju võimalusi polnud. Ragnar Kaasiku seal alistanud rumeenlane Rares Daniel Chintoan jõudis finaalkohtumisele, kus kaotas ukrainlasele Aleksandr Hotsianivskile. Rumeenlase edu andis Viljandimaa mehele õiguse jätkata miinusringis võitlust kolmanda koha eest.

Tabeli kaotajate poolel liikus Kaasik pärast India esindajalt saadud loobumisvõitu pronksikohtumisele, kus oli sunnitud tunnistama lõuna-aafriklase paremust ning leppima viienda kohaga.

Soomes küll võiduta jäänud Viljandimaa sportlane pidas turniiri kõigest hoolimata korralikuks, sest nii tugevas konkurentsis pole võimalik just sageli kaasa teha.

Et Vantaa karikaturniiril jagati viimased Londoni olümpiamängude osavõtupiletid, olid seal kohal paljude riikide tugevad mehed.

«Olümpiakoha teenisid kaalu kaks paremat, seega kadusid minu võimalused avaringis,» tunnistas Kaasik, kes polnud enda sõnul olümpiamägudele pääsuga eriti arvestanudki. «Sain tugevate vastastega jõudu proovida ja hankisin väärt kogemusi,» lausus ta.

Pronksikohtumisel oli Paistu valla vabamaadleja vastane pikka kasvu Lõuna-Aafrika esindaja Adem Did­govich. Võimalusterohke kohtumine lõppes Kaasikul teisel maadlusajal seljakaotusega. «Sooritasin heite suurelt kiiruselt, vastane tegi kohe kontra, millele reageerides jäin veidi hiljaks,» rääkis ta.

Kaasiku jutu järgi on tal vabamaadlejana veel tublisti areneda. «Olen liiga kerge, enamik vastaseid on minust rohkem kui kümme kilo raskemad,» tunnistas ta.

Tulevikus loodab sportlane jõutreeningute najal konkurentidele selle poolest järele jõuda. «Kindlasti üritan edaspidi ka tiitlivõistlustele pääseda ning loobumisplaane veel ei pea,» lausus mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles