«Koolitants» algab Viljandi kultuurimajast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CRJG Hebe esitas mullu festivalil tantsu pealkirjaga «Vürts».
CRJG Hebe esitas mullu festivalil tantsu pealkirjaga «Vürts». Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu juba viieteistkümnendat korda aset leidev festival «Koolitants» alustab maakondlikke tantsupäevi Viljandist, kus kolmapäeval astub lavale ligi kakssada tantsijat.

Üritusega antakse avalöök viieteistkümnele maakondlikule tantsupäevale, mis leiavad Eesti eri paikades aset 22. veebruarini.


Festivali maakondlik korraldaja Anu Sööt tõdes, et kuna Viljandis tänavu piirkondlikku festivali ei ole ning siit edasi pääsenud rühmad lähevad Tartu piirkondlikku vooru, on maakondlik tantsupäev tänavu ainuke võimalus siin «Koolitantsu» näha.

Õhtu jooksul jõuab kultuurimajas lavale 25 tantsu. Neid esitab 199 noort, kes jagunevad üheksasse truppi.

Lavale astuvad tuntud tegijad CRJG Hebe, S-stuudio, Eve stuudio, CRJG balletistuudio, Oma stuudio, Face, spordiklubi Meetrum ja Suure-Jaani
S-stuudio. Viimati nimetatu on ainuke trupp, kes on pärit maakonnast, teised on Viljandist.

Ainuke uus tulija on Dancecall.

Anu Söödi kinnitusel on tantsupäeval üsna võrdselt esindatud kõik kategooriad. Kõige rohkem on siiski show-tantse - neid tuleb lavale kuus. Kavas on viis vaba-, neli Eesti-teemalist ja kaks lastetantsu ning üks estraaditants.
Uute kategooriatena on lisandunud säästu- ning tänavatants. Esimesena nimetatuid kantakse Viljandis ette kolm, teisi aga neli.

«Säästutants peaks endast kujutama võimalikult odavate vahenditega tehtud löövat, efektset ja humoorikat numbrit, millest kumab mis tahes võtmes säästu teema,» selgitas Anu Sööt. Tänavatants hõlmab selliseid tänapäevaseid populaarseid tantsustiile nagu locking, poping, hip-hop, breik ja house ning tähtsal kohal on hea rütmi- ja stiilitunnetus, sünkroonsus ja efektsus.

Vanuseliselt on tantsupäeval kõige rohkem esinejaid X-XII klassi arvestuses. Kõige vähem esinejaid on laste kategoorias.

Kolmapäevane kontsert on kaheosaline. Esimeses pooles näeb laste-, vaba-, säästu- ja Eesti-teemalisi tantse ning kell 19.30 algavas teises osas tulevad esitamisele estraadi-, show- ja tänavatantsud.

Tantsupäeva juhib Viljandimaalt pärit Lauri Pedaja.

Lähemat infot festivali kohta leidub internetis leheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles