Repliik: Kas kuningas on alasti?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Komisjon soovitas eile Eestil tagasi võtta Tartusse Raadile kavandatava Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue hoone rahastamise taotluse, et ei peaks hakkama ette valmistama eitavat otsust.

Kuuldavasti kahtleb komisjon endiselt, kas üüratut muuseumihoonet on mõtet ehitada muu Euroopa mõistes hõredalt asustatud kohta, kuhu turistidel pole lihtne ligi pääseda.
Kui tavaliselt oleme harjunud Stenbocki majast kuulma sama fonogrammi, mida mängitakse Brüsselis, siis nüüd võttis peaminister Andrus Ansip kiirelt vastupidise positsiooni: Eesti riik ehitab selle maja valmis, maksku mis maksab!

Tõsi, aastaid väldanud ERM-i saaga on ammu kõik ära tüüdanud ning hing ihkab näha müüre kerkimas. Pealegi pole midagi imelikku, kui üks uhke rahvas ehitab oma rahvusmuuseumi oma raha eest. Ka asukoht Raadil on ajaloolise õigluse huvides ainumõeldav.

Või peaksime siiski veel kord mõtlema? Kas pompöösne betoonist ja klaasist kast vanal lennuväljal on ikka muuseumile ainumõeldav ja parim vorm? Ehk on tõesti kuningas alasti?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles