Repliik: Otsitud põhjus

Gert Kiiler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Loodava riigigümnaasiumi üle vaieldakse ilmselt veel pikka aega ja mitmel põhjusel. Mina ei hakka praegu arutlema selle üle, kas niisugust kooli on vaja või mitte. Küll aga on mulle arutelu jälgides silma jäänud üks uue kooli pooldajate väide, mis teeb mind nõutuks.

Ainult gümnaasiumiosaga kooli ühe eelisena nimetatakse, et selle puhul ei häiri gümnasistide õppimist nooremad klassid. Ka viimati õpilastega kohtudes küsis uue kooli direktor Ülle Luisk gümnasistidelt, kas nood ikka tahavad veeta selle aasta põhikooli õpilaste hulgas või eelistaksid õppida eakaaslastega ühes keskkonnas? Nõnda soovis ta leida poolehoidu kavale kolida järgmise aasta abituurium uue kooli valmimiseni asenduspinnale.

Ma ei saa aru, miks peetakse põhikooliklasse justkui katkuks, mis segab vanemate klasside õppimist? Oma kooliajast mäletan, et võis olla kümme põhjust, mis segasid mind õppimast, aga nooremad klassid nende hulka ei kuulunud. Pigem loob palju klasse koos oma kooli tunde.

Pealegi annavad vanemad kaasõpilased põhikooli omadele eeskuju. Mõelge korraks: kui palju mäletavad praegused täiskasvanud endast nooremaid õpilasi ja kui palju vanemaid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles