Algo Kärp on hooaja eel optimistlik

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja-Soomes murdmaasuusatamise maailmakarikavõistluste etapiks valmistuv Tarvastu valla mees Algo Kärp on tänavu kasvatanud treeningute mahtu.


«Enesetunne on hea ning olen saanud korralikult ja senisest suuremate koormustega harjutada,» lausus Eesti murdmaasuusatamise B-koondise nimekirjas olev 23-aastane Kärp.



Samas tunnistas ta, et on ajakirjanikele niisugust juttu rääkinud juba päris mitme hooaja algul. «Ehk suudan end eeloleval aastal siiski ka võistlustel tõhusamalt realiseerida.»



Hooaja avavõistlus möödunud laupäeval Soomes Muonios andis Kärbile oma sõnul tunnistust sellest, et ta on maailma murdmaaässade konkurentsi sekkumiseks valmis. Ta lõpetas 15 kilomeetri klassikadistantsi 16. kohaga, olles eestlastest neljas. Sõidu võitnud sakslasele Tobias Angererile jäi ta alla ligi 55 sekundiga.



Parima eestlasena saavutas teise koha Aivar Rehemaa, kaotades võitjale 11 sekundit. Kuuendaks tulnud Andrus Veerpalu jäi Angererile alla 20 ning 13. koha saanud Jaak Mae 50 sekundiga.



Selle südi sõiduga tagas Algo Kärp endale õiguse startida 30. novembril maailmakarikavõistluste Kuusamo etapi samal distantsil.



«Muonio võistlus näitas, et olen tänavu taas sammu eliidile lähemale astunud, sel aastal on see aga varasematega võrreldes pikem olnud,» kõneles Algo Kärp ning lisas: «Sellest seisust on üsna hea talvele vastu minna.»



Eelmisel, suhteliselt ebaõnnestunud hooajal suusatamisest loobumise mõtteid mõlgutanud sportlase jutust õhkus nüüd eneseusku.


«Olen, jah, üsna optimistlik,» lausus ta. «Et head rütmi ja enesetunnet säilitada, tuleb maailmakarikavõistluste etapil korralikult sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles