Uus mänguväljak võeti korralikult vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa lasterikaste pered peavad laupäeval järve ääres perepäeva.
Viljandimaa lasterikaste pered peavad laupäeval järve ääres perepäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi linnaraamatukogu juurest alanud maskides rongkäik järve äärde jõudis, oli uus mänguväljak juba askeldajaid täis.

Veidi pärast keskpäeva teed alustanud rongkäigus, kus kõndis paarkümmend omavalmistatud maskides last, tõmbas tähelepanu pasunaga kloun Felix, kes hõikas korraldusi, nagu «Poisid, natuke aeglasemalt!» või «Tõsta nüüd silt eriti kõrgele!». Kui muinasjuttudest tuntud hundid, jänkud ja piraadid aga sihtkohta jõudsid, oli pidu juba alanud ning väljak hullavaid lapsi täis.

«Tule eest ära, ma tahan ka ronida!» nõudis kuueaastane Robert, kes oli uut mänguala vaatama tulnud koos vanaemaga. Uhkes ronimismajas tehtigi põnnile ruumi ja õige pea kadus ta teiste omasuguste sekka. Samal ajal seisis vanaema laudtee peal ja üritas tal lastesummas silma peal hoida.

Sabad olid pikad

Laste esimesed muljed kauaoodatud mängukohast olid head. Ainsa tõrvatilgana kippus meepotti rikkuma tõsiasi, et lapsi oli kohal rohkem, kui plats mahutas.

«Väga tore on, aga ma tahaks kiikuda ka,» ütles kolme lapse järel kiigusabas seisev viieaastane Kelli. «Seisan siin juba tükk aega, aga emme ikka ütleb, et oota, kuni teised ära tulevad.»

Tema väiksem sugulane asjatas isa valvsa pilgu all kümmekonna põnniga väikelastele mõeldud ronimismajas. Muudes kohtades oli huvilisi veel rohkem. Emad ja isad laususid rahulikult, et ongi vaid tutvumiskäigul ja pikemaks tullakse mänguväljakule mõnel järgmisel päeval, kui huvilisi on vähem.

Siil jagas õpetust

«Me ei lõpeta mängimist sellepärast, et me vananeme, vaid me vananeme, sest me oleme mängimise katkestanud,» hõikas siiliks maskeerunud linnapea Loit Kivistik väljaku avamisele tulnud täiskasvanutele. «Siin on atraktsioone meile kõigile, nii et olgem aktiivsed ja ärgem vananegem!»

Linnapea sõnul on väljaku rajamine lapsesõbralikule linnale õige ettevõtmine. Ta avaldas lootust, et uued mänguvahendid leiavad iga päev sama palju kasutust kui avapäeval ning et viljandlased hoiavad oma uut varandust hoolega.

Eilsel lastekaitsepäeval sai Viljandi rannas näha etendust «Tiigrikutsu ja kloun Felix», hüpata batuudil ja meisterdada. Lisaks sellele korraldati lastele mänge ja võistlusi ning algas rannahooaeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles