Vana teeb uuele ruumi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi alevikus algas katlamaja lammutamine.
Viiratsi alevikus algas katlamaja lammutamine. Foto: Madis Luik

Viiratsi alevikus algas katlamaja lammutamine ning osaühinguga ICP Solutions sõlmitud ehitusleping näeb ette, et selle asemele kerkib tuleva aasta kevadeks uus katlamaja. Seejärel vahetatakse välja ligi 1100 meetri pikkuses soojatorustikku.

Koos küttetorude vahetamisega läheb kogu töö energiaettevõtte Adven Eesti andmetel maksma ligi 800 000 eurot. Sellest veidi enam kui 370 000 tuleb keskkonnainvesteeringute keskuselt.

Adven Eesti projektijuht Arbo Reino ütles kuu alguses Sakalale, et kui kõik läheb igasuguste tõrgeteta, võiks uuest katlamajast hakata saama sooja juba eelseisva kütteperioodi lõpu poole. Kui nii hästi siiski ei lähe, on töö järgmise aasta sügiseks tema sõnul kindlasti valmis. Ettevõte lubab sooja hinna langust praeguse tasemega võrreldes vähemalt kümme protsenti.

Viiratsi valmivas katlamajas on võimalik kasutada hakkpuitu ja mitmesuguseid puidutööstuse jääke, aga ka tükkturvast, mis tagab piirkonna kodudele ja ettevõtetele hinnastabiilsuse. Praegu kasutatavad gaasikatlad jäävad talvise tippkoormuse katmiseks alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles