Juhtkiri. Paneme pausile (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Sakala on korduvalt varemgi leidnud, et linn ei ole hiiglaslik muuseum ega looduskaitseala, kus midagi mingil tingimusel muuta, maha lammutada või maha saagida ei tohiks. Küll aga peaks iga kord mõtlema, kas ümberkorraldused, millega hooneid või puid maha võetakse, on põhjendatud või saab neid teha ka nii, et olemasolevad väärtused säiliksid.

Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) kavaga teha maatasa kaubamaja taga seisev maakivihoone, mille ehitusaeg jääb suure tõenäosusega ülemöödunud sajandisse, on sama lugu. Ühistule ei saa iseenesest midagi ette heita: tal on ette näidata kehtiv detailplaneering ja isegi lammutusluba, hoone pole ka muinsuskaitse all. Samas tunnistavad nii linna kui muinsuskaitse esindajad tänases Sakalas, et selline seis on pigem ligemale paarikümne aasta tagustest oludest tingitud tööõnnetus ning kui praegu vana maja lammutamiseks luba küsitaks, seda ei antaks.

Nii ongi pall ühistu kätes. Ühest küljest on ettevõttel plaanid peetud, töömehed palgatud ja maja tühjaks tehtud. Teisalt ei ole tal lammutamisega mingit kiiret, sest praegu on kavas see plats lihtsalt tühjaks jätta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles