Viie euroga võib õigusmure leida lahenduse (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigusabi päris tasuta siiski pole. Lepingutasu nõuab 5 eurot, kuid siis tegeleb jurist kliendi muredega kaks tundi lisaraha kasseerimata.
Õigusabi päris tasuta siiski pole. Lepingutasu nõuab 5 eurot, kuid siis tegeleb jurist kliendi muredega kaks tundi lisaraha kasseerimata. Foto: Marko Saarm

Tänavu augusti alguseks oli Viljandis saanud tasuta õigusabi 51, Eestis aga 2032 inimest. Kuigi osaühing Eesti Õigusbüroo pakub õigusabi tasuta, on järjekord Viljandis maksimaalselt kaks nädalat ning nõudlus üldiselt väike. 

Juulis said kodanikud, kes teenivad vähem kui 1,5-kordset Eesti keskmist brutosissetulekut ehk 1730 eurot kuus, eesti.ee vahendusel kirja, milles pakuti neile tasuta õigusabi. Kliendilepingu eest tuleb küll 5 euro võrra kukrut kergendada, kuid kaks esimest tundi annab jurist nõu tasuta. Järgmise kolme eest tuleb maksta 20 eurot tunnis ja järgmise kümne eest 40 eurot tunnis. Küll aga on seni tervelt 80 protsenti abisaanutest oma murele leidnud lahenduse vähem kui kahe tunniga. 

Eesti Õigusbüroo juristi Kristel Kangilaski sõnul on kõige sagedasemad probleemid, millega Viljandis abi küsitakse, seotud perekonnaõigusega. Kangilaski, kes Viljandis tasuta õigusabi pakub, tõi välja ka lastega suhtlemise korra reguleerimise ning hooldusõiguse osalise lõpetamise. «Väga suur osa on ka elatisega seotud probleemidel,» lisas Kangilaski. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles