Soojemad ilmad kasvatavad nõudlust arbuusi ja vee järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste suvele omaste toidukaupade seas on nõutud toode arbuus.
Teiste suvele omaste toidukaupade seas on nõutud toode arbuus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maxima jaemüügiketi ostustatistika järgi kasvatas vahepeal suvist nägu teinud ilm hüppeliselt vee- ja arbuusitarbimist.

Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen märkis, et ehkki südasuvist palavust tuleb ilmatarkade kinnitusel veel oodata, on sooja ilma valikud inimeste toidulauale jõudnud – märgatavalt rohkem leidub ostukorvist erinevaid jooke ja karastust pakkuvaid puu- ja juurvilju.

Juba mitmendat aastat on kõige populaarsem jook tavaline joogi- ja mineraalvesi, mille tarbimine on viimastel päikeselistel päevadel kuu algusega võrreldes suurenenud 40–60 protsenti.

«Just veetarbimine on omamoodi ilmaportaalide peegeldaja ja annab ühtlasi märku inimeste terviseteadlikkuse pidevast tõusust, sest karastusjooke ja mahlasid ostetakse ka ilmaolude muutudes üsna stabiilselt,» lausus Mustonen. «Teine niinimetatud päikesemärk on arbuusid – ilma soojenemisega kasvab nende ostmine tavapäevadega võrreldes isegi kuni kaks korda.»

Muidugi tõuseb suvisel ajal tähtsale kohale ka jäätis. Maxima andmeil on konkurentsitult eelistatuim vana hea pulgajäätis – seda ostetakse rohkem kui teisi jäätiseliike kokku.

Copy
Tagasi üles