Kolga-Jaani kandis vuravad laupäeval rariteetsed veokid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürgavere lähistel elava Vello Triisa 1929. aastast pärinev Chevrolet on seekordse ettevõtmise tõmbenumber.
Sürgavere lähistel elava Vello Triisa 1929. aastast pärinev Chevrolet on seekordse ettevõtmise tõmbenumber. Foto: Liivi Jurak

Laupäeval ja pühapäeval võib Kolga-Jaani kandis liikumas näha vanu veomasinaid, mille 28. üle-eestiline kokkutulek seal teoks saab. Masinatest eakaim on 1929. aastast pärinev Chevrolet.

Üks kokkutuleku korraldajaid Tiit Talts ütles, et vähemalt 35 aasta vanuseid veoautosid, busse ja maastikuautosid tuleb kõikjalt Eestist. Kui palju sõidukeid täpselt saabub, ei osanud ta öelda, aga varem on nende arv jäänud 20 ja 30 vahele. 

Eelmiste kordade põhjal avaldas Tiit Talts lootust, et saabub mitu ennesõjaaegset masinat ning neid, mis olid sõja ajal kasutuses nii Saksa kui Vene poolel. Võhma mees Arno Jõemaa tuleb GAZ-67 ehk rahvakeeli Iivan-villisega. «Minu oma pärineb 1953. aastast, aga selliseid hakati tootma juba sõja ajal ning sellistega sõitis ka marssal Žukov rindel. Tema juhtimisel võideti ju sõda,» rääkis Jõemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles