Teeäärne müük läheb päris ludinal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navesti küla Kiige talu toodangut müütava neiu sõnul ostetakse maasikaid tee ääres päris korralikult.
Navesti küla Kiige talu toodangut müütava neiu sõnul ostetakse maasikaid tee ääres päris korralikult. Foto: Kamilla Selina Lepik

Laupäeval Viljandist Imaverre viiva maantee ääres Olustvere ristmiku lähedal parklas maasikaid, kurke ja suvikõrvitsaid müünud Helena sõnul läheb äri päris kenasti.

Navesti küla Kiige talu toodangut müütav neiu teatas, et mõistagi on praegu kõige parem minek maasikatel, mille kilohinnaks nende letis on 4 eurot. «Peremees on täna kolm korda marju juurde toonud,» lausus tütarlaps. Oma perekonnanime jättis ta visa jonnakusega ütlemata.

Müüjanna letil olid ka taluperenaise valmistatud soolakurgid, mis möödasõitjatele samuti päris mokka mööda olevat. Helena sõnul on ta abiks oma tädile, kelle toodangut ta ostjatele vahendab. «Tulin kaheks päevaks appi. Täna on ostjaid olnud tublisti enam, kui eile oli,» kinnitas ta.

Üks teeäärset müüki parandavatest võlurohtudest olevat parklas seisvad autod, sest nagu ikka: kus on, sinna tuleb juurde. Ajakirjanikega vestlemise ajal tuli Helenal kahele kliendile maasikaid kaaluda.

Foto: Kamilla Selina Lepik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles