Jalgpallisaabastes mees, kelle ühes käes on kellu ja teises reket

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Orav
Mark Orav Foto: Kristi Markov

Öeldakse, et ärimehelt ära küsi kunagi, kuidas ta teenis oma esimese miljoni. Kui see ütlus üldse kellegi kohta paika peab, siis on see Viljandisse üha suuremaid jalajälgi maha jättev Mark Orav. Väga pehmelt väljendudes kirju minevikuga mees tegutseb siin kütuse- ja majutusäris ning viimastel aastatel kasvab tema haare jõuliselt spordi valdkonnas. 

Kaugemalt vaadeldes iseloomustab kõiki Orava tegemisi pidev liikumine: iga tema ettevõtmine sünnib pöörase kiirusega ning seejärel kasvab ja paisub. Ehtsa orava kombel varub ta pessa head ja paremat, aga mitte kehvade aegade tarvis, vaid selleks, et see headel aegadel suure aplombiga millegi uue ehitamiseks käiku lasta. Ja ehitada Mark Oravale meeldib.

Paras näide on gaasiterminal, mida Orava eestvedamisel praegu Pinska lähistele rajatakse. Aastaid vaeva nõudnud asjaajamine on peagi tipnemas sellega, et kogu Eestit varustav gaasikeskus kolib linnaservast elumajade külje alt uutele pindadele, mis vastavad ülikõrgetele ohutus- ja keskkonnanõuetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles