Võimsat mängu demonstreerinud Tulevik võttis Paides hooaja kolmanda võidu

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Linnameeskonna ja Viljandi Tuleviku vahelise kohtumise parimaks valisid rahvusringhäälingu ajakirjanikud Tuleviku väravavahi Karl-Romet Nõmme.
Paide Linnameeskonna ja Viljandi Tuleviku vahelise kohtumise parimaks valisid rahvusringhäälingu ajakirjanikud Tuleviku väravavahi Karl-Romet Nõmme. Foto: Premium-liiga Facebook

Nädala eest uutest liitujatest teada andnud Viljandi jalgpalliklubi Tulevik mängis eile Premium-liiga 16. vooru mängu Paides sealse Linnameeskonna vastu ning võttis värskete täienduste toel ning veenva esitusega ülivajaliku 2:1 võidu. 

Skoori avas Kristen Kähr juba üheksandal minutil, kui Tallinna FC Flora duubelmeeskonnast kodulinna naasnud äärekaitsja Oskar Berggren andis vasakult äärelt ülitäpse karistuslöögi paidelaste värava tagumise posti juurde, kuhu sööstis end Paide kaitsjast Sören Kaldmast lahti rebinud Kristen Kähr. Tema külmavereline löök oli täpne ja jättis Magnus Karofeldi Paide väravasuul võimetuks – 1:0.

27. minutil näitas oma parimaid külgi kogu kohtumise vältel aktiivselt mängujuhi rolli täitnud ning täpsete söötudega silma paistnud keskpoolkaitsja Herol Riiberg. Ta leidis paremalt äärelt hea sööduga Gerdo Juhkami, kes murdis palliga trahvikasti ning andis siis kavala söödu tahapoole tühja tsooni, kus Tanel Lang selle vastuvõtmiseks ideaalilähedaselt avanes. Langi kukkumiselt sooritatud pealelöök oli võimas ja täpne ning tabloole kerkis Viljandi eduseisu tähistav 2:0.

Poolaja viimasel sekundil suutis teisipäeval oma mängujuhi Andre Frolovi kaheks kuuks vigastusele kaotanud Paide, kes ajuti kollasärkidele marulist survet avaldas, siiski ühe tagasi lüüa. Nurgalöögijärgses olukorras jäi pall lahtiselt kasti põrklema ning esimesena oli sellel jaol Andre Järva, kes palli kindlalt lati alla saatis. 

Teisel poolajal vaheldus mänguinitsiatiiv meeskondade vahel veerandtunniste intervallidega. Tulevik alustas näljaselt ning mitmel korral oli viljandlaste kolmas värav õhus. Vaid sentimeetrite kauguselt lendasid väravaraamidest mööda nii Tanel Langi, Herol Riibergi kui Gerdo Juhkami löögid. Mäng muutus lahtiseks ja mõlemalt poolt üliründavaks. Viljandi meeskonda hoidis mitut puhku vee peal kogu mängu vältel suurepäraseid tõrjeid ja enesekindlust näidanud Viljandi väravavaht Karl-Romet Nõmm, kes Paide viigiväravaotsingud otsustavalt nurjas, võttes muuhulgas ära kaks üks-ühele-olukorda. 

Mängu lõpuminutitel tõmbus Viljandi kaitseliin kompaktselt kokku ja kõik Paide rünnakuüritused sumbusid kollases müüris. Edu suudeti hoida ning hooaja kolmas võit sai teoks.

Mängu parimaks valis rahvusringhääling Viljandi väravavahi Karl-Romet Nõmme. «Ei mäletagi, millal viimati sellist Viljandi Tulevikku näha sai,» nentis ta rahvusringhäälingule antud intervjuus. «Uued liitujad on meile kõvasti juurde andnud ja vaimsus on meeskonnas väga hea.»

Paide Linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko tunnustas Tulevikku ning nentis, et viljandlased olid väljakul parem meeskond. 

Paidest saadud punktide toel kerkis Tulevik tabelipõhjast ning edestab nüüd viimaseks langenud Pärnu Vaprust kolme punktiga. 

Järgmise vooru kohtumine leiab aset Sillamäel, sealse Kalevi kodustaadionil 7. juulil kell 19:30. Mängust teeb otseülekande ETV2. 

Viljandi Tuleviku sotsiaalmeedias avaldatud mängujärgne intervjuu kohtumise teise värava autori Tanel Langiga: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles