Folgifestivali järelpeol näeb mitmekümnemeetrist koseinstallatsiooni

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatrimaja hoone
Ugala teatrimaja hoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Juulikuu viimasel reedel ja laupäeval Ugalas peetaval Viljandi pärimusmuusika festivali ametlikul järelpeol näeb mitmekümnemeetrist arhitektuuriinstallatsiooni «KOSK», teatasid korraldajad.

Kahel õhtul peetaval peol esitatakse korraldusmeeskonna kirjeldust mööda muusikat nii elavate etteastete kui plaadimuusika vormis ning luuakse Ugala õuele erisugused installatsioonid. Kõige keskmes on arhitektide Grete Veskiväli ja Eve Kombi loodud seade «KOSK», mille sünnile pani õla alla mineraalveetootja Värska Vesi.

Viljandi Folk Afterparty nime kandva peo peakorraldaja Heidy Purga sõnul jõudis ta põhikujundit otsima asudes järeldusele, et selleks peaks olema vesi.

«Veest tekivad rütm, helid, hääled. Meil on puhast vett. Meil on järved, jõed, allikad, kaevud ja ka meri. Ainuüksi Viljandimaal on üle 150 järve. Leidsin endale mõttekaaslased, kes mu idee paberile panid,» kirjeldas Purga. Ta lisas, et Viljandi, pärimusmuusika festival ja Ugala on loonud ainulaadse võimaluse, et luua kooslusi tänapäeva kunsti, muusika, disaini ja looduse vahel, ning ta loodab, et «KOSK» on alles algus.

Viljandi Folk Afterparty üritusega saab kursis hoida ametlikes kanalites Facebookis ja Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles